Training, 

De kunst van het Integratief Coachen 

 

Om verandering bij jezelf en bij anderen te activeren, is het belangrijk om eerst te begrijpen hoe veranderingsprocessen intrinsiek/bij ons van binnen werken. Tijdens dit trainingsprogramma leer je hoe het volwassen brein hiermee omgaat ten opzichte van het jonge brein tot 13 jaar. En hoe de verhoudingen zijn op volledig fysiek en energetisch niveau. Naast het neurologische aspect wordt ook het cardiovasculaire en endocriene systeem betrokken in het trainingsprogramma.

Vervolgens kijken we naar de verbinding met onze omgeving en hoe wij ons systeem/ons lichaam voorzien van voedingsstoffen. En wat er met ons systeem gebeurt met de juiste voedingsstoffen en omgevingsfactoren. 

Wanneer we deze systemen begrijpen gaan we over op hoe we onszelf en de ander of specifieke doelgroepen kunnen begeleiden en coachen, om op effectieve wijze positieve en duurzame veranderingsprocessen te activeren.

 

 

Het programma van de training is vooral gebaseerd op evidence based/in de praktijk bewezen materiaal. Materiaal en modellen afkomstig van actuele wetenschappelijke onderzoeken, binnen de Positieve Psychologie, positieve neurowetenschap, epigenetica, fytochemie, kwantum biologie, energetica en endocrinologie. Plus materiaal vanuit de Mindfulness principes. Omdat de wetenschap continue verandert is ook het trainingsprogramma dynamisch en aan verandering onderhevig.

 

De opbouw van de training kent een bepaalde structuur. Zo starten we met een korte introductie over wat integrale coaching precies inhoudt. Daarna gaan we verder met het diepgaand behandelen van verschillende gespreksvaardigheids-technieken vanuit diverse modellen: Motivational Interviewing, Transactionele Analyse, Positieve Psychologie, en Neuromechanic Coaching. Hier besteden we  de eerste  2 bijeenkomsten aan. Tijdens de  3de bijeenkomst gaan we in op hoe we ons neurale en endocriene systeem kunnen be├»nvloeden en veranderen met behulp van de juiste leefstijl. Ten behoeve van het doorbreken van patronen en wenselijke gedragsverandering. Iedere bijeenkomst legt een directe verbinding met de praktijk door middel van casu├»stiek. 

 

Deze training bestaat uit 3 bijeenkomsten van elk max 4 uur + een online terugkom-sessie van 1.5 uur. Tussen de trainingsdagen zit iedere keer minimaal 1 week. Zodat je kan oefenen in de praktijk en nieuwe casussen mee kan nemen naar de bijeenkomst. Leren doe je door te doen - veel te oefenen en vanuit een veilige vertrouwde basis. Daarom zal de groep nooit groter zijn dan 6 personen.

 

De training is vooral geschikt voor mensen die werken in de zorg en hulpverlening of als coach, integraal therapeut werkzaam zijn. Maar is zeker ook te volgen vanuit persoonlijke motivatie en interesse.

 

De training kan gevolgd worden op centrale locaties die door ons worden gehuurd. Daarnaast is het mogelijk om de training op een door jou gekozen en/of gehuurde locatie te volgen.

 


Wil je meer info over de kosten of wil je een training boeken? 

klik dan op onderstaande knop ....

Sometimes the job of
the artist is to see how much music we can make
with what we have left

Itzhak Perlman